Uw eigen poezels  
line decor
     

Zijn dit uw poezel foto's, maar had u eigenlijk iets anders in gedachten?

 
Niet alleen op shows maken wij foto's, ook bij eigenaren en fokkers thuis maken wij foto's van poezels.
 
Door, bij u op locatie, foto's te maken is er veel meer tijd om mooie foto's te maken. Foto's die zich bij uitstek lenen voor vergrotingen en afdrukken op linnen, gebruik op websites of zelfs publicatie in bladen en tijdschriften.
 
Hoe gaat een fotosessie in zijn werk?

Nadat een afspraak is gemaakt wordt uw huiskamer omgebouwd tot een heuse fotostudio. Lampen, statieven, paraplu's, achtergronden, alles komt mee. Na het opstellen en inmeten van het licht ziet dat er ongeveer zo uit:

 
 

Om tot een goede setup te komen is er 1 tafel nodig die minimaal 1 meter 40 breed is (eetkamer of salon tafel) met daaromheen ongeveer 1 meter ruimte. Daarnaast zijn 2 stopcontacten voor de lampen nodig.

Vervolgens hangt het een beetje van de poezels af wat er verder gebeurd. In princiepe komen alle katten 1 voor 1 aan de beurt, maar soms willen ze vooral samen op de foto. Geen probleen natuurlijk..... Het maken van de foto's kost gemiddeld een uur per poezel. Vooral kittens kunnen veel tijd kosten om ze goed op de foto te krijgen. Er worden geen foto's afgeraffeld, maar alle tijd die nodig is voor een optimaal resultaat. Wij doen dan ook maar 1 fotosessie per dag.

 

Maar wat krijg ik dan voor mijn geld?

Per poezel worden er meestal tussen de 50 en 100 foto's gemaakt, afhankelijk van hoe ze meewerken. Een van de voornaamste redenen om een fotosessie thuis te doen is dat de poezels sneller op hun gemak zijn als ze thuis zijn. Daardoor zijn de foto's ook ongedwonden en komen natuurlijker over.

De foto's worden na afloop van de sessie binnen 2 weken op CD of DVD aan u opgestuurd. Het formaat van de foto's is 6 a 7 mb JPG. Indien gewenst kunnen ze ook als 16Mb RAW of als 60Mb TIFF aangeleverd worden. Combinaties van verschillende formaten zijn natuurlijk ook mogelijk.

De gemaakt foto's worden slechts in beperkte mate bewerkt. Eventueel wordt er na afloop een kleine aanpassing gemaakt om de kleuren optimaal te krijgen, soms worden foto's iets lichter of juist iets donkerder gemaakt, en in een enkel geval worden lelijke plekken of stukken achtergrond aangepast. Dit is echter eerder utzondering dan regel.

Daarnaast krijgt U niet alleen de goede foto's, maar ook de "minder" goede foto's aangeleverd. Slapperige, vluchtende, krabbende, likkende poezels... ze staan er allemaal op.

 
En wat kost dat dan we niet, zo'n foto sessie?

Poezels.nl is sinds kort onderdeel van PhotographITy. Hierdoor is er ook het een en ander in de prijsstructuur veranderd. Dit stuk van deze pagina is daarom even niet beschikbaar. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

Kijk ook even bij de Poezelbon. Een leuk cadeau om te geven maar nog leuker om te krijgen!

 

Klinkt goed, ik wil een afspraak maken.

Voor het maken van een definitieve afspraak hebben we de volgende gegevens van u nodig:

 • Uw naam
 • Uw adres
 • Het aantal poezels dat op de foto moet.
 • Het soort poezels dat op de foto moet (ras)
 • 1 of 2 data waarop u zelf kunt.

Indien u e.e.a. in een mail zet, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op voor een afspraak.

 
Zaken om nog even op te letten.
 • Heeft u nog vragen hebben die niet beantwoord zijn, stelt u ze gerust op show of via mail. Wij zullen ons best doen om ze zo goed mogelijk te beantwoorden.
 • Indien u foto's van kittens wil laten maken, maak dan tijdig een afspraak. De leukste leeftijd voor kitten foto's is tussen de 9/10 & 12/13 weken.
 • Wij zijn van mening dat poezel foto's om de poezels gaan. Slechts bij hoge uitzonderding maken wij foto's met poezels en takjes, plantjes, bloemetjes en andere zaken.
 • Voor achtergronden maken wij gebruik van papier. Dit is makkelijk en vooral hygiënisch in gebruik. Het aantal beschikbare kleuren is daardoor beperkt. Heeft u speciale wensen, neem even contact op om deze te bespreken.
 • Foto's worden door ons in beginsel niet bewerkt. Afgezien van een kleine kleur of belichtings correctie. Wilt u van 1 of meerdere van uw foto's een speciale bewerking hebben, dan kunt u daarover contact met ons opnemen. Dit zit echter niet in de standaard prijs verwerkt.
 • Van alle foto's die wij maken worden de originelen minimaal 5 jaar bewaard. Indien uw CD/DVD verloren gaat of beschadigd raakt, kunnen wij deze altijd voor u vervangen. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding in rekening gebracht.
 • Voor het opnemen in publicaties van gemaakte foto's is vooraf, schiftelijke toestemming nodig. Gebruik op websites, blogs, fora en afdrukken tot 10x15 cm is vrij.